Рецепти
Крем чорба од домати Ана Ѓорова

Вкусен бабин рецепт за чорба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црн лук(1 Главица)

Бел лук, излупен и згмечен(2 Чешниња)

Модар патлиџан(1 )

Домат(300 Грама)

Павлака(2 Децилитри)

Масло(2 Супени лажици)

Јаболков оцет(3 Супени лажици)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Црниот лук исчистете го и исечете го на коцки, а белиот лук испасирајте го.
  2. Модриот патлиџан излупете го и исечете го на коцки.
  3. На малку зејтин пропржете ги црниот и белиот лук и додајте го модриот патлиџан. Пржете со непрекинато мешање додека не омекнат. Додајте ги излупените домати, ставете малку вода и продолжете да пржите.
  4. Кога ќе омекнат зеленчуците, измиксирајте ги, додајте 1 литар вода, јаболков оцет и зачините по вкус и измешајте. Во готовата чорба додајте ја и павлаката.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: