Рецепти
Крем салата од пиперки и модри патлиџани Ана Ѓорова

Печени пиперки и модри патлиџани во вкусна салата за мезе или додаток со омиленото јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Модар патлиџан(2 )

Црвена пиперка(6 )

Лук(4 Чешниња)

Кисела павлака(1 Чаша)

Масло од тиква(2 Супени лажици)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Свеж сок од лимон(од 1 исцеден лимон )

Сол

Бибер

Сечкан магдонос(свеж 1 лажица )

Копар(1 лажица сечкан )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Пиперките наредете ги во плех обложен со хартија за печење и печете ги во рерна на 200 степени, 20 минути.
  2. Потоа ставете ги во ќеса и заврзете ја или во сад покриен со проѕирна фолија. Кога ќе се изладат, излупете ги и исечкајте ги на помали парчиња.
  3. Модрите патлиџани исечете ги на плочки дебели 1 и пол см, па наредете ги во плех обложен со хартија за печење и печете ги 20 минути на 200 степени.
  4. Пиперките и модрите патлиџани измешајте ги со ренданиот лук.
  5. Додајте ја павлаката, маслата, сол, бибер, лимонов сок и свежите зачини, па добро соединете.
Баклава со јаболки
Лут зелник
Расолница
Колач со рогач
Лепчиња со лук и магдонос
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Мариниран ослиќ (посно)
Салата со компири и туна
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Салата со урда и праз
Тава со карфиол и месо
Таан баклава
Печен ролат од свинско каре
Чорба од крап
Јагнешка чорба
Боранија со пилешко месо
Чорба од грав и чадена сланина
Крем бомбици
Гужвана баклава
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Зимница од везени пиперки
Јагнешко со бамји
Свечена слоевита салата
Шербет пита со јаболки
Бајадера со костени
Пита со фил од компир (посно)
Тава ориз на кочански начин
Телешка чорба

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: