Рецепти
Крем-сладолед со вишни и чоколадо Ана Ѓорова

Леден десерт совршен за летните денови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(5 )

Шеќер(11 Супени лажици)

Шлаг крем ванила(3 Пакувања)

Ванилин шеќер(1 )

Млеко(450 Милилитри)

Мелени бисквити(100 Грама)

Мелени ореви(100 Грама)

Црно чоколадо(3 ребра )

Вишни(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Белките се матат со шеќерот, се додаваат жолчките една по една.
  2. Посебно се мати шлагот со млекото и со ванилиниот шеќер.
  3. Се соединуваат двете смеси, па се дели на три дела.
  4. Во првиот дел се ставаат мелени ореви и мелени бисквити, во вториот дел вишни (претходно измиени, исчистени и исцедени), а во третиот дел се става рендано чоколадо.
  5. Смесата се става во правоаголен калап и тоа по следниот распоред: прво се става смесата со бисквити и ореви како подлога, потоа смесата со вишни, па на крај смесата со чоколадо.
  6. Се става во замрзнувач и се послужува ладно.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: