Рецепти
Крем супа од тиква и компир Ана Ѓорова

Есенски специјалитет што мора да го испробате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мускатна тиква(долгнавеста 600 грама )

Компир(300 Грама)

Морков(1 поголем )

Павлака(150 Грама)

Вегета(2 Супени лажици)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Маслиново масло(3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Тиквата, компирите и морковот се лупат и добро се мијат.
  2. Исчистената тиква и морковот се рендаат на крупно ренде, а компирите се сечкаат на ситни коцкички.
  3. Исечканиот зеленчук се става во тенџере, се зачинува со вегета, сол и се додава вода колку да ги покрие состојките.
  4. Откако ќе зоврие, се вари уште 15 минути на умерен оган.
  5. Супата се остава да се олади, па се додаваат павлаката, копарот и маслиновото масло.
  6. Целата содржина во тенџерето се блендира со рачен блендер и супата се служи со масло од тиква и со семки од тиква.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: