Рецепти
Крем супа од тиква и компир Ана Ѓорова

Есенски специјалитет што мора да го испробате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мускатна тиква(долгнавеста 600 грама )

Компир(300 Грама)

Морков(1 поголем )

Павлака(150 Грама)

Вегета(2 Супени лажици)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Маслиново масло(3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Тиквата, компирите и морковот се лупат и добро се мијат.
  2. Исчистената тиква и морковот се рендаат на крупно ренде, а компирите се сечкаат на ситни коцкички.
  3. Исечканиот зеленчук се става во тенџере, се зачинува со вегета, сол и се додава вода колку да ги покрие состојките.
  4. Откако ќе зоврие, се вари уште 15 минути на умерен оган.
  5. Супата се остава да се олади, па се додаваат павлаката, копарот и маслиновото масло.
  6. Целата содржина во тенџерето се блендира со рачен блендер и супата се служи со масло од тиква и со семки од тиква.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: