Рецепти
Кременадла со сливи ( schab pieczony ze śliwkami ) Ана Ристеска

Полски специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мајоран(1 Супена лажица)

Црвен пипер(1/2 Супена лажица)

Сол

Бибер(1/2 Супена лажица)

Путер(1 Супена лажица)

Свински кременадли(1 Килограм)

Суви сливи(10 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Се зема големо парче кременадла, се сече коската, се става сол и бибер и другите зачини.
  2. Внатре во средина на кременадлата со долг остар нож се стават суви сливи една по една во должина на месото.
  3. Парчето месо со сливи се пржи на путер.
  4. Потоа се префрлува во тава, се полива со супа од коцка или бело вино.
  5. Се пече да биде меко.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: