Рецепти
Кременадла со сливи ( schab pieczony ze śliwkami ) Ана Ристеска

Полски специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мајоран(1 Супена лажица)

Црвен пипер(1/2 Супена лажица)

Сол

Бибер(1/2 Супена лажица)

Путер(1 Супена лажица)

Свински кременадли(1 Килограм)

Суви сливи(10 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Се зема големо парче кременадла, се сече коската, се става сол и бибер и другите зачини.
  2. Внатре во средина на кременадлата со долг остар нож се стават суви сливи една по една во должина на месото.
  3. Парчето месо со сливи се пржи на путер.
  4. Потоа се префрлува во тава, се полива со супа од коцка или бело вино.
  5. Се пече да биде меко.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: