Рецепти
Кременадла со сливи ( schab pieczony ze śliwkami )
Полски специјалитет
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Мајоран(1 Супена лажица)
Црвен пипер(1/2 Супена лажица)
Бибер(1/2 Супена лажица)
Путер(1 Супена лажица)
Свински кременадли(1 Килограм)
Суви сливи(10 )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Се зема големо парче кременадла, се сече коската, се става сол и бибер и другите зачини.
- Внатре во средина на кременадлата со долг остар нож се стават суви сливи една по една во должина на месото.
- Парчето месо со сливи се пржи на путер.
- Потоа се префрлува во тава, се полива со супа од коцка или бело вино.
- Се пече да биде меко.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во