Рецепти
Кременадла со сливи ( schab pieczony ze śliwkami ) Ана Ристеска

Полски специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мајоран(1 Супена лажица)

Црвен пипер(1/2 Супена лажица)

Сол

Бибер(1/2 Супена лажица)

Путер(1 Супена лажица)

Свински кременадли(1 Килограм)

Суви сливи(10 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Се зема големо парче кременадла, се сече коската, се става сол и бибер и другите зачини.
  2. Внатре во средина на кременадлата со долг остар нож се стават суви сливи една по една во должина на месото.
  3. Парчето месо со сливи се пржи на путер.
  4. Потоа се префрлува во тава, се полива со супа од коцка или бело вино.
  5. Се пече да биде меко.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: