Рецепти
Куглоф од мелено месо и сланина Ана Ристеска

Креативен ручек за сите љубители на месото

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 110 минути

  1. Рерната се загрева на 170 степени. Во подлабок сад се ставаат свинското и јунешко месо, па се додаваат ситно исечкан кромид, 2 јајца, сенф, ситно исечкан магдонос и сето тоа се зачинува со сол, мешан зачин и со бибер, па се меша.
  2. Калапот за куглоф се намрсува и се обложува со лентите сланина, па се става половина од смесата и потоа се редат едно варено јајце и маслинки и повторно се додава преостанатиот дел од смесата со месото, па се израмнува и се подвиткува сланината.
  3. Куглофот се става во загреана рерна да се пече 60 минути, по печењето смесата се вади од калапот и се превртува во друга тава за печење, па се пече уште 30 минути додека сланината стане крцкава и златножолта.
  4. Откако ќе се испече, се остава да се излади и се сече.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: