Рецепти
Кумановски колач Ана Ристеска

Лесен колач од кумановскиот крај кој е совршен спој на чоколадо и јаболка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Шеќер(400 Грама)

Масло(1/2 Чаша)

Јогурт(2 Чаши)

Брашно(200 Грама)

Какао(2 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Мелени ореви(100 Грама)

Црно чоколадо(150 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Во сад за матење се ставаат жолчките, им се додава 200 г шеќер и се матат.
  2. Потоа, се додаваат маслото, јогуртот, брашното, какаото и прашокот за печиво, па добро се меша.
  3. На тепсија се става хартија за печење, потоа се истура приготвената смеса и се  става да се пече, и тоа на 15 минути на 200 степени, колку да се запече.
  4. Додека колачот се запекува, се матат белките со 200 г шеќер, па им се додаваат 100 г мелени ореви и 4 изрендани јаболка.
  5. Смесата со белките се истура врз запечениот колач и се продолжува со печењето, но се намалува температурата на 160 степени.
  6. Колачот се прелева со стопено чоколадо и сече на правоаголници или форми по желба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: