Рецепти
Кумановски колач Ана Ристеска

Лесен колач од кумановскиот крај кој е совршен спој на чоколадо и јаболка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Шеќер(400 Грама)

Масло(1/2 Чаша)

Јогурт(2 Чаши)

Брашно(200 Грама)

Какао(2 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Мелени ореви(100 Грама)

Црно чоколадо(150 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Во сад за матење се ставаат жолчките, им се додава 200 г шеќер и се матат.
  2. Потоа, се додаваат маслото, јогуртот, брашното, какаото и прашокот за печиво, па добро се меша.
  3. На тепсија се става хартија за печење, потоа се истура приготвената смеса и се  става да се пече, и тоа на 15 минути на 200 степени, колку да се запече.
  4. Додека колачот се запекува, се матат белките со 200 г шеќер, па им се додаваат 100 г мелени ореви и 4 изрендани јаболка.
  5. Смесата со белките се истура врз запечениот колач и се продолжува со печењето, но се намалува температурата на 160 степени.
  6. Колачот се прелева со стопено чоколадо и сече на правоаголници или форми по желба.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: