Рецепти
Ладен пудинг од кокос и чоколадо Ана Ѓорова

Одличен чоколаден десерт за помалку од 10 минути

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кокосово млеко(2 Чаши)

Црно чоколадо(100 Грама)

Желатин(1 Супена лажица)

Екстракт од ванила(1/2 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Загрејте го кокосовото млеко на умерен-тивок оган во тенџере на рингла.
  2. Додајте го чоколадото (претходно искршете го на ситни парчиња) и матете со жица за матење додека се растопи.
  3. Во топлото чоколадно млеко стопете го желатинот, но не го зовривајте млекото.
  4. Исклучете ја ринглата и измешајте го ванила екстрактот во тенџерето.
  5. Претурете го пудингот во чаши и оставете го во фрижидер да се лади најмалку 2 часа.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: