Рецепти
Ладен пудинг од кокос и чоколадо Ана Ѓорова

Одличен чоколаден десерт за помалку од 10 минути

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кокосово млеко(2 Чаши)

Црно чоколадо(100 Грама)

Желатин(1 Супена лажица)

Екстракт од ванила(1/2 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Загрејте го кокосовото млеко на умерен-тивок оган во тенџере на рингла.
  2. Додајте го чоколадото (претходно искршете го на ситни парчиња) и матете со жица за матење додека се растопи.
  3. Во топлото чоколадно млеко стопете го желатинот, но не го зовривајте млекото.
  4. Исклучете ја ринглата и измешајте го ванила екстрактот во тенџерето.
  5. Претурете го пудингот во чаши и оставете го во фрижидер да се лади најмалку 2 часа.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: