Рецепти
Ладен пудинг од кокос и чоколадо
Одличен чоколаден десерт за помалку од 10 минути
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Кокосово млеко(2 Чаши)
Црно чоколадо(100 Грама)
Желатин(1 Супена лажица)
Екстракт од ванила(1/2 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 10 минути
- Загрејте го кокосовото млеко на умерен-тивок оган во тенџере на рингла.
- Додајте го чоколадото (претходно искршете го на ситни парчиња) и матете со жица за матење додека се растопи.
- Во топлото чоколадно млеко стопете го желатинот, но не го зовривајте млекото.
- Исклучете ја ринглата и измешајте го ванила екстрактот во тенџерето.
- Претурете го пудингот во чаши и оставете го во фрижидер да се лади најмалку 2 часа.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во