Рецепти
Ладен пудинг од кокос и чоколадо Ана Ѓорова

Одличен чоколаден десерт за помалку од 10 минути

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кокосово млеко(2 Чаши)

Црно чоколадо(100 Грама)

Желатин(1 Супена лажица)

Екстракт од ванила(1/2 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Загрејте го кокосовото млеко на умерен-тивок оган во тенџере на рингла.
  2. Додајте го чоколадото (претходно искршете го на ситни парчиња) и матете со жица за матење додека се растопи.
  3. Во топлото чоколадно млеко стопете го желатинот, но не го зовривајте млекото.
  4. Исклучете ја ринглата и измешајте го ванила екстрактот во тенџерето.
  5. Претурете го пудингот во чаши и оставете го во фрижидер да се лади најмалку 2 часа.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: