Рецепти
Лате со цимет и какао Ана Ѓорова

Зошто да не подготвите дома кафе како што го прават во кафулињата? Испробајте го овој вид кој има одлична арома на цимет и какао и уживајте во вкусот на поинаквото утринско кафе.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кафе(1/3 Чаша)

Цимет(3/4 Кафена лажица)

Млеко(1 Чаша)

Шеќер(2-3 Супени лажици)

Какао(2 Супени лажици)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Сварете го кафето заедно со циметот.
  2. Во друг сад измешајте ги млекото, шеќерот, какаото и ванилата. Гответе ги на умерен оган околу 5-7 минути или додека да почне смесата малку да врие, да се појавуваат балончиња отстрана. Мешајте повремено, но не дозволувајте да зоврие.
  3. Врелото млеко сипете го со кафето и циметот во чаши, па додајте го кафето и циметот. Декорирајте со стапчиња цимет по желба и со шлаг.
  4. Уживајте!
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: