Рецепти
Лате со цимет и какао Ана Ѓорова

Зошто да не подготвите дома кафе како што го прават во кафулињата? Испробајте го овој вид кој има одлична арома на цимет и какао и уживајте во вкусот на поинаквото утринско кафе.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кафе(1/3 Чаша)

Цимет(3/4 Кафена лажица)

Млеко(1 Чаша)

Шеќер(2-3 Супени лажици)

Какао(2 Супени лажици)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Сварете го кафето заедно со циметот.
  2. Во друг сад измешајте ги млекото, шеќерот, какаото и ванилата. Гответе ги на умерен оган околу 5-7 минути или додека да почне смесата малку да врие, да се појавуваат балончиња отстрана. Мешајте повремено, но не дозволувајте да зоврие.
  3. Врелото млеко сипете го со кафето и циметот во чаши, па додајте го кафето и циметот. Декорирајте со стапчиња цимет по желба и со шлаг.
  4. Уживајте!
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: