Рецепти
Лава колач Ана Ристеска

Популарен десерт во високо престижните ресторани во Америка, но кој води потекло од Франција.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(80 Грама)

Брашно(20 Грама)

Јајце(3 )

Шеќер(80 Грама)

Црно чоколадо(150 Грама)

Цимет(1/2 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 10 минути

  1. Изматете ги јајцата со шеќерот, додајте ги брашното и циметот.
  2. Во меѓувреме стопте го путерот со чоколадото на пареа и додајте го на изматените јајца и брашно. Мешајте со лажица додека не се изедначи бојата.
  3. 6 калапчиња за печење премачкајте ги со путер и попрскајте ги со брашно. Наполнете ги со чоколадната смеса 1 сантиметар пред работ и ставете ги во замрзнувач најмалку 3 часа.
  4. Кога ќе сакате да ги испечете, во рерна затоплена на 210°C директно од замрзнувач печете ги 17 минути или помалку (зависи од рерната). Центарот на колачето не треба да биде испечен и кога ќе го пресечето колачето треба да излезе чоколадо, затоа внимавајте да не го препечете.
  5. Се сервира топло, со сладолед или некоја ладна крема или шлаг.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: