Рецепти
Лава колач Ана Ристеска

Популарен десерт во високо престижните ресторани во Америка, но кој води потекло од Франција.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(80 Грама)

Брашно(20 Грама)

Јајце(3 )

Шеќер(80 Грама)

Црно чоколадо(150 Грама)

Цимет(1/2 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 10 минути

  1. Изматете ги јајцата со шеќерот, додајте ги брашното и циметот.
  2. Во меѓувреме стопте го путерот со чоколадото на пареа и додајте го на изматените јајца и брашно. Мешајте со лажица додека не се изедначи бојата.
  3. 6 калапчиња за печење премачкајте ги со путер и попрскајте ги со брашно. Наполнете ги со чоколадната смеса 1 сантиметар пред работ и ставете ги во замрзнувач најмалку 3 часа.
  4. Кога ќе сакате да ги испечете, во рерна затоплена на 210°C директно од замрзнувач печете ги 17 минути или помалку (зависи од рерната). Центарот на колачето не треба да биде испечен и кога ќе го пресечето колачето треба да излезе чоколадо, затоа внимавајте да не го препечете.
  5. Се сервира топло, со сладолед или некоја ладна крема или шлаг.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: