Рецепти
Лазањи со пилешко Ана Ристеска

Едноставен рецепт за лазањи со пилешко месо и шампињони со кој нема да погрешите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Пилешкиот стек се вари и се сече на парчиња. Кромидот се пржи и во него се додаваат стекот и печурките. Се зачинува со мешавината зачини и со биберот.
  2. Лазањите се варат со масло и со сол. Во тавче се реди еден ред лазањи. Лазањите се премачкуваат со кечап и врз нив се нанесува од смесата со стекот и печурки. Нанесуваме половина од ренданиот кашкавал. Исто постапуваме со останатите лазањи и смесата.
  3. Се пече на температура од 250 степени 20 минути. На испечените лазањи се нанасува остатокот од кашкавалот и се пече 10 минути.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: