Рецепти
Леб од соја со сусам Ана Ѓорова

Вкусно домашно лепче од соино и интегрално брашно и соино млеко

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Соино брашно(150 Грама)

Интегрално пченично брашно(850 Грама)

Млеко од соја(1/2 Чаша)

Квасец во прав(1 Пакување)

Вода(малку по потреба колку да се замеси тестото )

Масло

Сусам(3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Двата вида брашно се мешаат со малку сол. Во помал сад се меша млакото млеко со квасецот и се остава на топло место да стаса. Потоа од брашното, квасецот и малку млака вода се замесува тесто. Добро се меси и се премачкува со масло.
  2. Тестото се става во земјен сад и се поклопува со капак. Се остава на топло место да стаса уште еден час.
  3. Стасаното тесто се меси уште еднаш со малку брашно, се формира леб, се премачкува со масло и се валка во сусам.
  4. Лебот се пече 15 минути во рерна загреана на 200 степени или 30 минути на 170 степени.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: