Рецепти
Леден мус од малина (хроно) Ана Ѓорова

Свеж овошен мус од малини, кој се приготвува многу лесно, а е погоден за Вашите гости

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Одвојте неколку малини за декорација, а преостанатите измешајте ги во блендер додека не добиете смеса како пире.
  2. Ставете ја фруктозата во подлабок сад, додајте 4 лажици вода и варете ја неколку минути додека не се направи густ сируп.
  3. Изматете ги белките во цврст снег и постепено додавајте го жешкиот сируп со постојано мешање.
  4. На крајот, измешајте ги пасираното овошје и 300 милилитри изматена слатка павлака (останатиот дел оставете го за декорација).
  5. Обложете издолжен калап со фолија и истурете ја во него приготвената смеса. Оставете неколку часа во замрзнувач да се излади и да се стегне.
  6. Држете го кратко калапот со замрзнатиот мус во топла врела вода и внимателно превртете го на чинија. Извадете ја фолијата и декорирајте со изматена слатка павлака и со малини.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: