Рецепти
Лепчиња на скара со песто Ана Ристеска

Одличен рецепт кој мора да го применувате кога правите скара во дворот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(8 Парчиња)

Маслиново масло(4 Кафени лажици)

Модар патлиџан(2 )

Лук(1 Чешне)

Свеж магдонос(1 Китка)

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Исечете го лебот на кришки и секоја намачкајте ја со маслиново масло.
  2. Сите кришки леб ставете ги на скара да се потпечат.
  3. Земете два модри патлиџани и тие ставете ги на скарата. Кога ќе бидат готови излупете ги и исечкајте ги ситно.
  4. Додајте малку масло, лук, сол и магдонос и испасирајте со вилушка. Врз секоја кришка ставете од пестото.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: