Рецепти
Лепчиња на скара со песто Ана Ристеска

Одличен рецепт кој мора да го применувате кога правите скара во дворот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(8 Парчиња)

Маслиново масло(4 Кафени лажици)

Модар патлиџан(2 )

Лук(1 Чешне)

Свеж магдонос(1 Китка)

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Исечете го лебот на кришки и секоја намачкајте ја со маслиново масло.
  2. Сите кришки леб ставете ги на скара да се потпечат.
  3. Земете два модри патлиџани и тие ставете ги на скарата. Кога ќе бидат готови излупете ги и исечкајте ги ситно.
  4. Додајте малку масло, лук, сол и магдонос и испасирајте со вилушка. Врз секоја кришка ставете од пестото.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: