Рецепти
Лепчиња на скара со песто Ана Ристеска

Одличен рецепт кој мора да го применувате кога правите скара во дворот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(8 Парчиња)

Маслиново масло(4 Кафени лажици)

Модар патлиџан(2 )

Лук(1 Чешне)

Свеж магдонос(1 Китка)

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Исечете го лебот на кришки и секоја намачкајте ја со маслиново масло.
  2. Сите кришки леб ставете ги на скара да се потпечат.
  3. Земете два модри патлиџани и тие ставете ги на скарата. Кога ќе бидат готови излупете ги и исечкајте ги ситно.
  4. Додајте малку масло, лук, сол и магдонос и испасирајте со вилушка. Врз секоја кришка ставете од пестото.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: