Рецепти
Лепчиња со лук и магдонос Ана Ѓорова

Домашни лепчиња со одличен вкус. Послужете ги со пинџур или со вашето омилено јадење или намаз.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(450 Грама)

Сол(1 Кафена лажица)

Шеќер(1 Кафена лажица)

Вода(180 мл млака )

Јогурт(90 мл на собна температура )

Масло(3 Супени лажици)

Лук(1 Главица)

Магдонос(1/2 Китка)

Чили сос(малку по желба )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Од брашното, солта, шеќерот, млаката вода, јогуротот и 3 лажици масло замесете тесто и оставете го 1 час да отстои.
  2. Потоа размесете го и поделете го на 4 дела.
  3. Секој дел расукајте го со дебелина по желба, обликувајте ги лепчињата и премачкајте ги со мешавина од блендирани лук, магдонос, 4-5 лажици масло и малку чили сос по желба.
  4. Веднаш печете ги во рерна на 240°C околу 10 минути колку да добијат златеста боја.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: