Рецепти
Лешник гнездо Ана Ристеска

Овој рецепт е лесен за подготвување и за јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(100 Милилитри)

Шеќер(100 Грама)

Маргарин(150 Грама)

Црно чоколадо(100 Грама)

Мелени лешници(150 грама печени )

Мелени бисквити(250 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Водата, чоколадото, шеќерот и маргаринот се мешаат во тенџере и се остават на оган да зовријат.
  2. Зовриената смеса се трга од шпорет, се додаваат бисквитите и лешниците (мелени) и се меша да се оладат.
  3. Се прават топчиња и се валкаат во мелен лешник.
  4. Во средина на топчетоо се прави вдлабнатина.
  5. Се става 1 лажиче еурокрем (се става со шприц или со мало лажиче во вдлабнатината).
  6. Во еурокремот може да се стави и 1 цела јатка лешник.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: