Рецепти
Лешник гнездо Ана Ристеска

Овој рецепт е лесен за подготвување и за јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(100 Милилитри)

Шеќер(100 Грама)

Маргарин(150 Грама)

Црно чоколадо(100 Грама)

Мелени лешници(150 грама печени )

Мелени бисквити(250 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Водата, чоколадото, шеќерот и маргаринот се мешаат во тенџере и се остават на оган да зовријат.
  2. Зовриената смеса се трга од шпорет, се додаваат бисквитите и лешниците (мелени) и се меша да се оладат.
  3. Се прават топчиња и се валкаат во мелен лешник.
  4. Во средина на топчетоо се прави вдлабнатина.
  5. Се става 1 лажиче еурокрем (се става со шприц или со мало лажиче во вдлабнатината).
  6. Во еурокремот може да се стави и 1 цела јатка лешник.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: