Рецепти
Лешник гнездо Ана Ристеска

Овој рецепт е лесен за подготвување и за јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(100 Милилитри)

Шеќер(100 Грама)

Маргарин(150 Грама)

Црно чоколадо(100 Грама)

Мелени лешници(150 грама печени )

Мелени бисквити(250 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Водата, чоколадото, шеќерот и маргаринот се мешаат во тенџере и се остават на оган да зовријат.
  2. Зовриената смеса се трга од шпорет, се додаваат бисквитите и лешниците (мелени) и се меша да се оладат.
  3. Се прават топчиња и се валкаат во мелен лешник.
  4. Во средина на топчетоо се прави вдлабнатина.
  5. Се става 1 лажиче еурокрем (се става со шприц или со мало лажиче во вдлабнатината).
  6. Во еурокремот може да се стави и 1 цела јатка лешник.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: