Рецепти
Лешник гнездо
Овој рецепт е лесен за подготвување и за јадење
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
Македонска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Вода(100 Милилитри)
Шеќер(100 Грама)
Маргарин(150 Грама)
Црно чоколадо(100 Грама)
Мелени лешници(150 грама печени )
Мелени бисквити(250 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Водата, чоколадото, шеќерот и маргаринот се мешаат во тенџере и се остават на оган да зовријат.
- Зовриената смеса се трга од шпорет, се додаваат бисквитите и лешниците (мелени) и се меша да се оладат.
- Се прават топчиња и се валкаат во мелен лешник.
- Во средина на топчетоо се прави вдлабнатина.
- Се става 1 лажиче еурокрем (се става со шприц или со мало лажиче во вдлабнатината).
- Во еурокремот може да се стави и 1 цела јатка лешник.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во