Рецепти
Лесковачка мучкалица
Традиционален српски рецепт со свинско месо
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свинско месо(500 Грама)
Масло(100 Милилитри)
Домат(4 )
Кромид(2 Главици)
Црвена пиперка(2 )
Сечкан магдонос(1 Китка)
Сол(2 Кафени лажици)
Бибер(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути
- Месото исечете го на коцки и зачинете го со сол и бибер.
- Ставете го во сад за печење и на малку масло печете на 180 степени околу 10 минути.
- Кромидот пропржете го во тава, па додајте ги пиперките и доматите и динстајте сè заедно на ниска температура.
- Ставете му го сечканиот магдонос во тавчето за пржење, па потоа и месото и крчкајте уште 25 минути сè заедно.
- Сервирајте и послужете.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во