Рецепти
Лесковачка мучкалица Ана Ѓорова

Традиционален српски рецепт со свинско месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(500 Грама)

Масло(100 Милилитри)

Домат(4 )

Кромид(2 Главици)

Црвена пиперка(2 )

Сечкан магдонос(1 Китка)

Сол(2 Кафени лажици)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Месото исечете го на коцки и зачинете го со сол и бибер.
  2. Ставете го во сад за печење и на малку масло печете на 180 степени околу 10 минути.
  3. Кромидот пропржете го во тава, па додајте ги пиперките и доматите и динстајте сè заедно на ниска температура.
  4. Ставете му го сечканиот магдонос во тавчето за пржење, па потоа и месото и крчкајте уште 25 минути сè заедно.
  5. Сервирајте и послужете.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: