Рецепти
Лесковачка мучкалица Ана Ѓорова

Традиционален српски рецепт со свинско месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(500 Грама)

Масло(100 Милилитри)

Домат(4 )

Кромид(2 Главици)

Црвена пиперка(2 )

Сечкан магдонос(1 Китка)

Сол(2 Кафени лажици)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Месото исечете го на коцки и зачинете го со сол и бибер.
  2. Ставете го во сад за печење и на малку масло печете на 180 степени околу 10 минути.
  3. Кромидот пропржете го во тава, па додајте ги пиперките и доматите и динстајте сè заедно на ниска температура.
  4. Ставете му го сечканиот магдонос во тавчето за пржење, па потоа и месото и крчкајте уште 25 минути сè заедно.
  5. Сервирајте и послужете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: