Рецепти
Лесни чоколадни тартуфи Ана Ѓорова

Чоколадно уживање што се топи во уста

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црно чоколадо(200 Грама)

Путер(50 Грама)

Слатка павлака(100 Милилитри)

Чоколадо од какао(за готвење 200 грама )

Какао(50 Грама)

Масло(4 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Изрендајте го црното чоколадо на крупно.
  2. Во тенџере на оган растопете го путерот, додајте ја слатката павлака и непрекинато мешајќи со лажица, загрејте ја смесата до зовривање.
  3. Префрлете ја смесата во садот со чоколадото и мешајте со лажица да се соедини.
  4. Откако смесата ќе се излади на собна температура, ставете го садот во фрижидер.
  5. Садот извадете го од фрижидер и од смесата формирајте топчиња со големина на орев.
  6. Другото чоколадо за готвење растопете го во тенџере на оган заедно со 4 лажици масло.
  7. На виљушка ставете го првото топче, со лажица прелијте го со растопената чоколада и извалкајте го во какао.
  8. Постапката повторете ја со сите топчиња и послужете ги во хартиени корпички.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: