Рецепти
Летен пинџур Ана Ристеска

Лесен а превкусен пинџур кој е одличен избор во летните денови кога не сакате да поминете долго време во кујната

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Пиперките се чистат од семки и се сечкаат на коцки. Модриот патлиџан се лупи и се сечка на коцки.
  2. Пиперките ги ставаме да пржат 10 минути со затворен капак. Потоа го додаваме модриот патлиџан и под капак повторно се пржи 10 минути.
  3. Потоа се додаваат излупените и исечкани домати и лукот. Се пржи уште 10-15 минути.
  4. На крај се додава сечкан магдонос и се служи.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: