Рецепти
Лимон-бајадера Ана Ристеска

Интересен бајадера колач со лимон како идеја за брз и лесен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шеќер во прав(250 Грама)

Мелени бисквити(400 Грама)

Маргарин(275 Грама)

Свеж сок од лимон(од 1 )

Млеко(100 Милилитри)

Црно чоколадо(100 Грама)

Масло(4 Кафени лажици)

Шеќер(400 Грама)

Вода(100 Милилитри)

Млеко во прав(250 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Прв дел: маргаринот и шеќерот во прав добро се матат, потоа се додаваат мелените бисквити, сокот од лимон и млекото и се матат заедно се додека добро не се соединат. Смесата се распоредува во тавче.
  2. Втор дел: на пареа се става чоколадото да се стопи со малку масло, а потоа се прелива врз првиот дел и се става во фрижидер да се стегне.
  3. Трет дел: шеќерот и водата се ставаат на шпорет да вријат 7 минути. Се трга од шпорет и се додава маргаринот, па се мати со миксер околу 5 минути.
  4. Се додава млекото во прав да се соедни и се прелива врз чоколадото. И повторно се става во фрижидер да се стегне.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: