Рецепти
Лимон-бајадера Ана Ристеска

Интересен бајадера колач со лимон како идеја за брз и лесен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шеќер во прав(250 Грама)

Мелени бисквити(400 Грама)

Маргарин(275 Грама)

Свеж сок од лимон(од 1 )

Млеко(100 Милилитри)

Црно чоколадо(100 Грама)

Масло(4 Кафени лажици)

Шеќер(400 Грама)

Вода(100 Милилитри)

Млеко во прав(250 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Прв дел: маргаринот и шеќерот во прав добро се матат, потоа се додаваат мелените бисквити, сокот од лимон и млекото и се матат заедно се додека добро не се соединат. Смесата се распоредува во тавче.
  2. Втор дел: на пареа се става чоколадото да се стопи со малку масло, а потоа се прелива врз првиот дел и се става во фрижидер да се стегне.
  3. Трет дел: шеќерот и водата се ставаат на шпорет да вријат 7 минути. Се трга од шпорет и се додава маргаринот, па се мати со миксер околу 5 минути.
  4. Се додава млекото во прав да се соедни и се прелива врз чоколадото. И повторно се става во фрижидер да се стегне.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: