Рецепти
Лиснати ролати со пилешко месо Ана Ѓорова

Послужете ги за ручек, вечера или предјадење со павлака или со омилениот сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лиснато тесто(500 Грама)

Пилешки гради(500 Грама)

Маринирани шампињони(150 Грама)

Црвена пиперка(2 )

Кромид(1 Главица)

Кашкавал(150 Грама)

Суво оригано(1 Супена лажица)

Јајце(1 )

Лук(2 Чешниња)

Кечап

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. На набрашнета работна површина од првото парче лиснато тесто со сукало развлечете кора.
  2. Кората премачкајте ја со кечап и нанесете половина од исечканиот кромид.
  3. Потоа нанесете и половина од исечканата пиперка на тенки ленти, сечканиот лук и ренданиот кашкавал.
  4. Наросете оригано и врз кашкавалот нанесете половина од исечканите шампињони од тегла и од парчињата пилешки гради (сечени по должина на тенки парчиња).
  5. Зачинете со сол и бибер, па свиткајте ја кората во ролат.
  6. На истиот начин подгответе го и вториот ролат, па ставете ги во тава за печење обложена со хартија.
  7. Премачкајте ги ролатите со изматеното јајце и печете ги во рерна на 180 степени, 45 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: