Рецепти
Лиснати ролати со пилешко месо
Послужете ги за ручек, вечера или предјадење со павлака или со омилениот сос
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Лиснато тесто(500 Грама)
Пилешки гради(500 Грама)
Маринирани шампињони(150 Грама)
Црвена пиперка(2 )
Кромид(1 Главица)
Кашкавал(150 Грама)
Суво оригано(1 Супена лажица)
Јајце(1 )
Лук(2 Чешниња)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- На набрашнета работна површина од првото парче лиснато тесто со сукало развлечете кора.
- Кората премачкајте ја со кечап и нанесете половина од исечканиот кромид.
- Потоа нанесете и половина од исечканата пиперка на тенки ленти, сечканиот лук и ренданиот кашкавал.
- Наросете оригано и врз кашкавалот нанесете половина од исечканите шампињони од тегла и од парчињата пилешки гради (сечени по должина на тенки парчиња).
- Зачинете со сол и бибер, па свиткајте ја кората во ролат.
- На истиот начин подгответе го и вториот ролат, па ставете ги во тава за печење обложена со хартија.
- Премачкајте ги ролатите со изматеното јајце и печете ги во рерна на 180 степени, 45 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во