Рецепти
Лиснати ролати со пилешко месо Ана Ѓорова

Послужете ги за ручек, вечера или предјадење со павлака или со омилениот сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лиснато тесто(500 Грама)

Пилешки гради(500 Грама)

Маринирани шампињони(150 Грама)

Црвена пиперка(2 )

Кромид(1 Главица)

Кашкавал(150 Грама)

Суво оригано(1 Супена лажица)

Јајце(1 )

Лук(2 Чешниња)

Кечап

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. На набрашнета работна површина од првото парче лиснато тесто со сукало развлечете кора.
  2. Кората премачкајте ја со кечап и нанесете половина од исечканиот кромид.
  3. Потоа нанесете и половина од исечканата пиперка на тенки ленти, сечканиот лук и ренданиот кашкавал.
  4. Наросете оригано и врз кашкавалот нанесете половина од исечканите шампињони од тегла и од парчињата пилешки гради (сечени по должина на тенки парчиња).
  5. Зачинете со сол и бибер, па свиткајте ја кората во ролат.
  6. На истиот начин подгответе го и вториот ролат, па ставете ги во тава за печење обложена со хартија.
  7. Премачкајте ги ролатите со изматеното јајце и печете ги во рерна на 180 степени, 45 минути.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: