Рецепти
Лосос со пармезан и зачини
Печениот лосос е совршен за вечера после напорен ден кога сакате да јадете нешто што се подготвува брзо, а во исто време е и луксузно
ТИП НА РЕЦЕПТ
ВечераТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Лосос(907 Грама)
Бел лук, излупен и згмечен(3 Чешниња)
Сечкан магдонос(1/4 Чаша)
Рендан пармезан(1/2 Чаша)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 17 минути
- Загрејте ја рерната на 218°C. Тава за печење покријте ја со алуминиумска фолија.
- Ставете го лососот на фолијата со кожата надоле, покријте го со хартија за печење и печете го 10 минути.
- Извадете го, тргнете ја хартијата, попрскајте го со лукот, пармезанот и магдоност и вратете го да се допече без хртија.
- Оставете да се олади околу 5 минути и послужете.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во