Рецепти
Лосос со пармезан и зачини Ана Ристеска

Печениот лосос е совршен за вечера после напорен ден кога сакате да јадете нешто што се подготвува брзо, а во исто време е и луксузно

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 17 минути

  1. Загрејте ја рерната на 218°C. Тава за печење покријте ја со алуминиумска фолија.
  2. Ставете го лососот на фолијата со кожата надоле, покријте го со хартија за печење и печете го 10 минути.
  3. Извадете го, тргнете ја хартијата, попрскајте го со лукот, пармезанот и магдоност и вратете го да се допече без хртија.
  4. Оставете да се олади околу 5 минути и послужете.
Кесадии со туна
Ориз со печурки
Просо со брокула (посно)
Сикма
Фритата со домат, туна и сирење
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Потпечена блитва со сирење
Палачинки со туна
Октопод со компири и лимон
Кускус со риба
Палачинки со зеленчук
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Тарт со тиквички
Плескавици од компири
Сендвичи од палента
Брускети со тиквички
Пикантни брускети
Тиквички со павлака и лук
Палачинки со тиквички
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami )
Кремасто рижото со тиквички
Полнети пиперки со кускус
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem)
Солен колач со зеленчуци
Солен колач од туна
Клуб сендвич
Рижото со домати и маслинки
Вегетаријански тортиљи
Кускус со спанаќ
Киноа со зеленчук

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: