Рецепти
Мафини од ѓумбир, лимон и ореви Ана Ѓорова

Одличен рецепт за А крвна група

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Рендана кора од лимон(1 Кафена лажица)

Корен од ѓумбир(1 Супена лажица)

Шеќер(130 Грама)

Маслиново масло(110 Милилитри)

Јајце(2 )

Нискомаслена павлака(1 Чаша)

Ореви(60 Грама)

Ѓумбир во прав(0.5 Кафена лажица)

Сода бикарбона(1 Кафена лажица)

Морска сол(0.5 Кафена лажица)

Брашно(2 Чаши)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 15 минути

  1. Ставете ја кората од лимон, свежиот ѓумбир и шеќер во блендер и блендирајте го додека не се добие еднолична смеса.
  2. Додајте маслиново масло, јајца, павлака и претходно ситно исечканите ореви и убаво измешајте.
  3. Сувите состојки измешајте ги во друг сад и додајте ги во оваа смеса.
  4. Печете ја смесата во подмачкана тава за мафини околу 20-30 минути на 200 °C.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: