Рецепти
Макарони со свински врат и кашкавал Ана Ѓорова

Потпечена тава сочни макарони за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Макарони(500 Грама)

Јајце(3 )

Јогурт(2 Децилитри)

Кашкавал(200 Грама)

Свински врат(4 тенко исечени парчиња )

Масло

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Макароните се ставаат да се варат на тивок оган во тенџере со зовриена вода.
  2. Во друг сад се матат јајцата, па се додава јогуртот и повторно сето тоа се мати.
  3. Откако макароните ќе се сварат, убаво се цедат и се посолуваат по желба.
  4. Подмачкано тавче со масло се става во рерна да се загрее, па се истураат половина од макароните, а свинскиот врат се седи одозгора.
  5. Се дотураат преостанатите макарони и одозгора се редна кашкавалот.
  6. Полека со голема лажица постепено се истура изматената смеса од јогурт.
  7. Се пече прво на 220 степени околу 10-15 минути, а потоа се намалува на 170 степени и се допекува уште 20-30 минути.
  8. Откако ќе се оладат макароните, се сечат на парчиња и се сервираат.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: