Рецепти
Макарони во сос од павлака Ана Ѓорова

Овој начин на подготовка на макароните е многу вкусен и не бара многу време и напор

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Сечканата сланина се пропржува со сечканиот лук, се додаваат исечканите печурки од тегла и шунката.
  2. Потоа се додава павлаката (за готвење), се ставаат зачините и на слаб оган се готви 2-3 минути.
  3. После се додаваат зденките (цело пакетче) и се меша додека да се растопат.
  4. За тоа време се варат макароните според упатството на пакувањето, се цедат и се додаваат во сосот.
  5. Убаво се меша и се остава 2-3 минути на слаб оган со постојано мешање.
  6. Јадењето се сервира топло.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: