Рецепти
Макарони во сос од павлака Ана Ѓорова

Овој начин на подготовка на макароните е многу вкусен и не бара многу време и напор

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Сечканата сланина се пропржува со сечканиот лук, се додаваат исечканите печурки од тегла и шунката.
  2. Потоа се додава павлаката (за готвење), се ставаат зачините и на слаб оган се готви 2-3 минути.
  3. После се додаваат зденките (цело пакетче) и се меша додека да се растопат.
  4. За тоа време се варат макароните според упатството на пакувањето, се цедат и се додаваат во сосот.
  5. Убаво се меша и се остава 2-3 минути на слаб оган со постојано мешање.
  6. Јадењето се сервира топло.
Колач со круши и бадеми
Лазањи со болоњезе сос
Кростата од бадеми со мармалад
Домашни равиоли со сирење
Канелони со пилешко месо
Ролнички со моцарела
Макарони салата со горгонзола
Домашни канелони со печурки и бешамел сос
Тиквички на милански начин
Фетучини со лосос сос
Кростата со кокос и чоколадо
Лазањи со печурки
Црвен песто сос
Пепероната
Брускети со тиквички
Пилешки ражничи со песто сос
Салата од макарони со кисели краставички и сирење
Шпагети со ќофтиња
Фритата со домати и пиперки
Семифредо со чоколадо
Лимончело
Полнети модри патлиџани
Капоната
Чиабата леб
Сладолед тирамису
Фокача џеновезе
Италијански ќофтиња
Тортелини со пилешко и песто
Домашна наполетанска пица
Бонет

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: