Рецепти
Макарони во сос од павлака
Овој начин на подготовка на макароните е многу вкусен и не бара многу време и напор
ТИП НА РЕЦЕПТ
ВечераТИП НА КУЈНА
Италијанска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Макарони(400-600 Грама)
Шунка(150 Грама)
Сланина(150 Грама)
Маринирани шампињони(600 Грама)
Зденка(1 Пакување)
Слатка павлака(500 Грама)
Лук(2 Чешниња)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Сечканата сланина се пропржува со сечканиот лук, се додаваат исечканите печурки од тегла и шунката.
- Потоа се додава павлаката (за готвење), се ставаат зачините и на слаб оган се готви 2-3 минути.
- После се додаваат зденките (цело пакетче) и се меша додека да се растопат.
- За тоа време се варат макароните според упатството на пакувањето, се цедат и се додаваат во сосот.
- Убаво се меша и се остава 2-3 минути на слаб оган со постојано мешање.
- Јадењето се сервира топло.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во