Рецепти
Макарони во сос од павлака Ана Ѓорова

Овој начин на подготовка на макароните е многу вкусен и не бара многу време и напор

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Сечканата сланина се пропржува со сечканиот лук, се додаваат исечканите печурки од тегла и шунката.
  2. Потоа се додава павлаката (за готвење), се ставаат зачините и на слаб оган се готви 2-3 минути.
  3. После се додаваат зденките (цело пакетче) и се меша додека да се растопат.
  4. За тоа време се варат макароните според упатството на пакувањето, се цедат и се додаваат во сосот.
  5. Убаво се меша и се остава 2-3 минути на слаб оган со постојано мешање.
  6. Јадењето се сервира топло.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: