Рецепти
Манџа со мисиркино месо Ана Ѓорова

Лесен ручек од мисиркино месо во комбинација со зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Мисиркиното месо (копан) се вари, па откако ќе се свари се чисти месото од коската и се остава настрана.
  2. Кромидот ситно се сечка и се пржи во подлабок сад на масло додека добие жолтеникава боја.
  3. Зеленчукот се сечка на коцки или кругови и еден по еден се додава во тавата со кромидот. Се пржат заедно додека малку да подиспари течноста.
  4. Во садот се додаваат зачините, потоа се става исчистеното месо, црвениот пипер, па се налева со 500 мл вода. Се остава да се вари заедно додека подиспари водата, односно додека сите состојки добро се сварат.
  5. Готовата манџа се послужува со сезонска салата.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: