Рецепти
Манџа со мисиркино месо
Лесен ручек од мисиркино месо во комбинација со зеленчук
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Мисиркино месо(1 поголем копан )
Кромид(1 Главица)
Чили пиперка(1 )
Зелена пиперка(1 )
Тиквичка(1/2 )
Магдонос(1 Китка)
Компир(2 )
Ориз(30 Грама)
Домат(1 )
Вода(500 Милилитри)
Црвен пипер(1 Супена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Мисиркиното месо (копан) се вари, па откако ќе се свари се чисти месото од коската и се остава настрана.
- Кромидот ситно се сечка и се пржи во подлабок сад на масло додека добие жолтеникава боја.
- Зеленчукот се сечка на коцки или кругови и еден по еден се додава во тавата со кромидот. Се пржат заедно додека малку да подиспари течноста.
- Во садот се додаваат зачините, потоа се става исчистеното месо, црвениот пипер, па се налева со 500 мл вода. Се остава да се вари заедно додека подиспари водата, односно додека сите состојки добро се сварат.
- Готовата манџа се послужува со сезонска салата.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во