Рецепти
Манџа со мисиркино месо Ана Ѓорова

Лесен ручек од мисиркино месо во комбинација со зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Мисиркиното месо (копан) се вари, па откако ќе се свари се чисти месото од коската и се остава настрана.
  2. Кромидот ситно се сечка и се пржи во подлабок сад на масло додека добие жолтеникава боја.
  3. Зеленчукот се сечка на коцки или кругови и еден по еден се додава во тавата со кромидот. Се пржат заедно додека малку да подиспари течноста.
  4. Во садот се додаваат зачините, потоа се става исчистеното месо, црвениот пипер, па се налева со 500 мл вода. Се остава да се вари заедно додека подиспари водата, односно додека сите состојки добро се сварат.
  5. Готовата манџа се послужува со сезонска салата.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: