Рецепти
Маринирани свински ребра на скара Ана Ристеска

Најдобро е месото да го ставите во маринадата од вечер, а овој ручек одлично оди во комбинација со црвено вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Најпрво се приготвува маринадата. Во еден сад с ставаат солта, биберот, мешавината зачини како и рузмаринот, убаво се мешаат, па во тој сад се додаваат свинските ребра и убаво се премачкуваат. Се оставаат да отстојат 10 часа.
  2. Откако ќе отстојат ребрата така приготвени, се подготвува скарата на која ќе се печат. Се загрева и се премачкува со масло.
  3. Ребрата се редат на скарата и се вртат да се запечат. Се превртуваат се додека не заруменат убаво од двете страни.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: