Рецепти
Маринирани свински ребра на скара
Најдобро е месото да го ставите во маринадата од вечер, а овој ручек одлично оди во комбинација со црвено вино
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути
- Најпрво се приготвува маринадата. Во еден сад с ставаат солта, биберот, мешавината зачини како и рузмаринот, убаво се мешаат, па во тој сад се додаваат свинските ребра и убаво се премачкуваат. Се оставаат да отстојат 10 часа.
- Откако ќе отстојат ребрата така приготвени, се подготвува скарата на која ќе се печат. Се загрева и се премачкува со масло.
- Ребрата се редат на скарата и се вртат да се запечат. Се превртуваат се додека не заруменат убаво од двете страни.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во