Рецепти
Мармалад од дуњи Ана Ѓорова

Одличен за со потпечен леб и чаша млеко

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Дуња(2 Килограми)

Шеќер(700 Грама)

Ванила стапче(1 )

Рум

Лимон(0.5 )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Дуњите излупете ги и исечете ги, па гответе ги со ванилата додека омекнат.
  2. Потоа испасирајте ги и гответе ги со шеќерот и сокот од половина лимон.
  3. Кога мармаладот ќе се згусне, додајте рум по желба и промешајте пред да го претурите во чисти, стерилизирани тегли. Теглите херметички затворете ги и чувајте ги на ладно и темно место.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: