Рецепти
Мармалад од дуњи Ана Ѓорова

Одличен за со потпечен леб и чаша млеко

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Дуња(2 Килограми)

Шеќер(700 Грама)

Ванила стапче(1 )

Рум

Лимон(0.5 )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Дуњите излупете ги и исечете ги, па гответе ги со ванилата додека омекнат.
  2. Потоа испасирајте ги и гответе ги со шеќерот и сокот од половина лимон.
  3. Кога мармаладот ќе се згусне, додајте рум по желба и промешајте пред да го претурите во чисти, стерилизирани тегли. Теглите херметички затворете ги и чувајте ги на ладно и темно место.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: