Рецепти
Мармалад од дуњи Ана Ѓорова

Одличен за со потпечен леб и чаша млеко

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Дуња(2 Килограми)

Шеќер(700 Грама)

Ванила стапче(1 )

Рум

Лимон(0.5 )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Дуњите излупете ги и исечете ги, па гответе ги со ванилата додека омекнат.
  2. Потоа испасирајте ги и гответе ги со шеќерот и сокот од половина лимон.
  3. Кога мармаладот ќе се згусне, додајте рум по желба и промешајте пред да го претурите во чисти, стерилизирани тегли. Теглите херметички затворете ги и чувајте ги на ладно и темно место.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: