Рецепти
Мармалад од моркови Ана Ристеска

Вкусен и едноставен мармалад од моркови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Морков(1 Килограм)

Шеќер(1/2 Килограм)

Лимон(4 )

Цимет(по ваш вкус )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 250 минути

  1. Исчистените моркови исечкајте ги на кругови.
  2. Во сад наизменично редете моркови, шеќер, рендана кора од лимон.
  3. Кога ќе наредите половина од состојките, додајте сок од еден лимон. Продолжете со редење, исцедете го вториот лимон и додајте малку цимет.
  4. Потоа додајте литар вода и на умерена температура со повремено мешање варете ги состојките околу 4 часа.
  5. Додека е топол мармаладот ставете го во тегли, а кога ќе се излади, затворете го.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: