Рецепти
Мармалад од моркови Ана Ристеска

Вкусен и едноставен мармалад од моркови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Морков(1 Килограм)

Шеќер(1/2 Килограм)

Лимон(4 )

Цимет(по ваш вкус )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 250 минути

  1. Исчистените моркови исечкајте ги на кругови.
  2. Во сад наизменично редете моркови, шеќер, рендана кора од лимон.
  3. Кога ќе наредите половина од состојките, додајте сок од еден лимон. Продолжете со редење, исцедете го вториот лимон и додајте малку цимет.
  4. Потоа додајте литар вода и на умерена температура со повремено мешање варете ги состојките околу 4 часа.
  5. Додека е топол мармаладот ставете го во тегли, а кога ќе се излади, затворете го.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: