Рецепти
Медењаци Ана Ѓорова

Кружни домашни колачиња кои совршено одат во комбинација со шолја кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(140 Грама)

Шеќер(100 Грама)

Брашно(300 Грама)

Жолчка од јајце(3 )

Мед(3 Супени лажици)

Сода бикарбона(1 Кафена лажица)

Каранфилче(0.5 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Путерот изматете го добро со жица за матење заедно со жолчките од јајце. Додајте шеќер, неколку зрна каранфил и брашно и замесете мазно тесто.
  2. Во тестото додајте сода бикарбона и мед и развијте го до дебелина од 1 сантиметар.
  3. Од тестото оформете крукчиња со кружен сад за оформување колачи или пак со врвот од обична стаклена чаша.
  4. Подмачкајте плех со масло и ставете ги круговите од тестото и печете ги на умерена температура додека убаво не потемнат. Испечените медењаци е најдобро да ги оставите 2 до 3 дена да отстојат на собна температура.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: