Рецепти
Медени бомбици со овес и ореви Ана Ѓорова

Бомбици со овес, ореви, какао и мед за одличен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Овесни снегулки(200 Грама)

Мелени ореви(200 Грама)

Мед(6 Супени лажици)

Какао(2 Супени лажици)

Шеќер(3 Супени лажици)

Вода(5 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Во сад се ставаат овесните снегулки (или подобро овесни трици), се додаваат мелените ореви, шеќерот, какаото и се меша.
  2. Потоа се додава медот и водата, па од сите состојки се замесува хомогена смеса.
  3. Од добиената смеса се прават топчиња со големина на орев.
  4. Топчињата се валкаат во мелени ореви, или може по желба во кокос, чоколадни ронки, мелени лешници или бадеми.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: