Рецепти
Мрзлива пита со вишни Ана Ѓорова

Топла пита со вишни

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Замрзнати вишни(300 Грама)

Шеќер(150 Грама)

Путер(180 Грама)

Вода(100 Милилитри)

Брашно(200 Грама)

Шеќер во прав(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 90 минути

  1. Се мешаат вишните (исчистени од семките) и шеќерот за филот.
  2. За тестото се мешаат брашното со путер и млака вода и се замесува.
  3. Се остава да отстои во фрижидер еден час и потоа се дели на два еднакви дела.
  4. Со поголемиот дел се обложува дното и страните на садот за печење, се става филот со вишните.
  5. Се покрива со остатокот од тестото, се лепат ивиците, се боцка на неколку места и се пече во загреана рерна на 200 степени додека не порумени.
  6. Печената пита се посипува со шеќер во прав и се служи топла.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: