Рецепти
Мрзлива пита со вишни Ана Ѓорова

Топла пита со вишни

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Замрзнати вишни(300 Грама)

Шеќер(150 Грама)

Путер(180 Грама)

Вода(100 Милилитри)

Брашно(200 Грама)

Шеќер во прав(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 90 минути

  1. Се мешаат вишните (исчистени од семките) и шеќерот за филот.
  2. За тестото се мешаат брашното со путер и млака вода и се замесува.
  3. Се остава да отстои во фрижидер еден час и потоа се дели на два еднакви дела.
  4. Со поголемиот дел се обложува дното и страните на садот за печење, се става филот со вишните.
  5. Се покрива со остатокот од тестото, се лепат ивиците, се боцка на неколку места и се пече во загреана рерна на 200 степени додека не порумени.
  6. Печената пита се посипува со шеќер во прав и се служи топла.
Баклава со јаболки
Лут зелник
Расолница
Колач со рогач
Лепчиња со лук и магдонос
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Мариниран ослиќ (посно)
Салата со компири и туна
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Салата со урда и праз
Тава со карфиол и месо
Таан баклава
Печен ролат од свинско каре
Чорба од крап
Јагнешка чорба
Боранија со пилешко месо
Чорба од грав и чадена сланина
Крем бомбици
Гужвана баклава
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Зимница од везени пиперки
Јагнешко со бамји
Свечена слоевита салата
Шербет пита со јаболки
Бајадера со костени
Пита со фил од компир (посно)
Тава ориз на кочански начин
Телешка чорба

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: