Рецепти
Мрзлива пита со вишни Ана Ѓорова

Топла пита со вишни

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Замрзнати вишни(300 Грама)

Шеќер(150 Грама)

Путер(180 Грама)

Вода(100 Милилитри)

Брашно(200 Грама)

Шеќер во прав(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 90 минути

  1. Се мешаат вишните (исчистени од семките) и шеќерот за филот.
  2. За тестото се мешаат брашното со путер и млака вода и се замесува.
  3. Се остава да отстои во фрижидер еден час и потоа се дели на два еднакви дела.
  4. Со поголемиот дел се обложува дното и страните на садот за печење, се става филот со вишните.
  5. Се покрива со остатокот од тестото, се лепат ивиците, се боцка на неколку места и се пече во загреана рерна на 200 степени додека не порумени.
  6. Печената пита се посипува со шеќер во прав и се служи топла.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: