Рецепти
Мусака од палента Ана Ѓорова

Интересен и вкусен рецепт што можеби не сте се сетиле да го подготвите досега

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Палента(350 Грама)

Мешано мелено месо(300 Грама)

Домат(200 Грама)

Кромид(1 Главица)

Рендан кашкавал(100 Грама)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Сол

Бибер

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. На маслото пропржете го кромидот и кога ќе стане стаклест, додајте го меленото месо.
  2. Сето тоа заедно динстајте го, па додајте го исечканиот домат и зачините по вкус.
  3. Палентата сварете ја во солена вода според упатството на пакувањето.
  4. Во намастен огноотпорен сад ставете половина од сварената палента, прелијте со половина од смесата со мелено месо, одозгора прелијте со останатата палента, па завршете со сосот од месо.
  5. Одозгора јадењето посипете го со рендан кашкавал и печете во загреана рерна на 200 степени, околу 25 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: