Рецепти
Мусака од палента Ана Ѓорова

Интересен и вкусен рецепт што можеби не сте се сетиле да го подготвите досега

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Палента(350 Грама)

Мешано мелено месо(300 Грама)

Домат(200 Грама)

Кромид(1 Главица)

Рендан кашкавал(100 Грама)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Сол

Бибер

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. На маслото пропржете го кромидот и кога ќе стане стаклест, додајте го меленото месо.
  2. Сето тоа заедно динстајте го, па додајте го исечканиот домат и зачините по вкус.
  3. Палентата сварете ја во солена вода според упатството на пакувањето.
  4. Во намастен огноотпорен сад ставете половина од сварената палента, прелијте со половина од смесата со мелено месо, одозгора прелијте со останатата палента, па завршете со сосот од месо.
  5. Одозгора јадењето посипете го со рендан кашкавал и печете во загреана рерна на 200 степени, околу 25 минути.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: