Рецепти
Највкусна супа од домат и босилек Ана Ристеска

Совршениот рецепт за супа за во лето. Нема да погрешите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(2 Супени лажици)

Бел лук, излупен и згмечен(2 Чешниња)

Морков(исечкан 2 )

Кромид(исечкан 1 )

Пилешка супа(4 Чаши)

Вода(1 Чаша)

Домат(исечкани 6 )

Свеж босилек(исечкан 1/4 Чаша)

Сечкан магдонос(1/2 Чаша)

Свеж сок од лимон(по желба )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготува за помалку од 40 минути

  1. Во големо тенџере стопете го путерот на средна температура и додајте ги лукот, морковите и кромидот.
  2. Гответе на средна температура додека кромидот не омекне.
  3. Додајте ја водата и пилешката коцка за супа, покријте го тенџерето и гответе 20 минути.
  4. Додајте ги доматите и гответе уште 10 минути.
  5. Тргнете го тенџерето од оган и со рачен блендер изблендирајте ги сите состојки во супата.
  6. Додајте ги босилекот и магдоносот. За поубав вкус можете да додадете и малку сок од лимон.
  7. Послужете ја топла со леб со лук.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: