Рецепти
Намаз од печурки и лук Ана Ѓорова

Послужете со потпечени лепчиња со масло и зачини и уживајте во вкусот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маслиново масло(1 Супена лажица)

Бел лук, излупен и згмечен(2 Чешниња)

Свежи шампињони(400 Грама)

Сечкан магдонос(1 Супена лажица)

Грчки јогурт(185 Грама)

Кисела павлака(185 Грама)

Кромид(1 мала главица или 2 млади кромитчиња исечкани )

Свеж сок од лимон(1 Супена лажица)

Буковец(1 Прстофат)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Маслото загрејте го во тава и пржете ги исечканите печурки со 1/2 лажичка сол на умерен оган, околу 8-10 минути или додека убаво омекнат и испари течноста. Оставете ги да се оладат.
  2.  Во сад измешајте ги пржените печурки со останатите состојки.
  3. Зачинете по вкус со уште сол, бибер и буковец.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: