Рецепти

Намаз од печурки и лук
Послужете со потпечени лепчиња со масло и зачини и уживајте во вкусот
ТИП НА РЕЦЕПТ
УжинаТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Маслиново масло(1 Супена лажица)
Бел лук, излупен и згмечен(2 Чешниња)
Свежи шампињони(400 Грама)
Сечкан магдонос(1 Супена лажица)
Грчки јогурт(185 Грама)
Кисела павлака(185 Грама)
Кромид(1 мала главица или 2 млади кромитчиња исечкани )
Свеж сок од лимон(1 Супена лажица)
Буковец(1 Прстофат)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути
- Маслото загрејте го во тава и пржете ги исечканите печурки со 1/2 лажичка сол на умерен оган, околу 8-10 минути или додека убаво омекнат и испари течноста. Оставете ги да се оладат.
- Во сад измешајте ги пржените печурки со останатите состојки.
- Зачинете по вкус со уште сол, бибер и буковец.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во