Рецепти
Намаз од печурки и лук Ана Ѓорова

Послужете со потпечени лепчиња со масло и зачини и уживајте во вкусот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маслиново масло(1 Супена лажица)

Бел лук, излупен и згмечен(2 Чешниња)

Свежи шампињони(400 Грама)

Сечкан магдонос(1 Супена лажица)

Грчки јогурт(185 Грама)

Кисела павлака(185 Грама)

Кромид(1 мала главица или 2 млади кромитчиња исечкани )

Свеж сок од лимон(1 Супена лажица)

Буковец(1 Прстофат)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Маслото загрејте го во тава и пржете ги исечканите печурки со 1/2 лажичка сол на умерен оган, околу 8-10 минути или додека убаво омекнат и испари течноста. Оставете ги да се оладат.
  2.  Во сад измешајте ги пржените печурки со останатите состојки.
  3. Зачинете по вкус со уште сол, бибер и буковец.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: