Рецепти
Намаз од сардини и црни маслинки Ана Ѓорова

Вкусен намаз што одлично оди како предјадење со брускети, сендвичи и потпечени лепчиња

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Излупете ги маслинките, исцедете ги филетите сардини од конзервата со масло, измешајте ги каперсите и ставете сè заедно во блендер за да добиете хомогена смеса.
  2. Смесата ставете ја во сад, ставете доволно масло за да го разредите намазот и мешајте со дрвена лажица.
  3. Потоа додајте го сокот од лимон и зачинете со мелен бибер. Сосот е доста ароматичен и зачинет, така што нема потреба од додавање сол.
  4. Сосот може да се чува во фрижидер 8-10 дена, ставете го во чиста тегла со капак.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: