Рецепти
Намаз од сардини и црни маслинки
Вкусен намаз што одлично оди како предјадење со брускети, сендвичи и потпечени лепчиња
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути
- Излупете ги маслинките, исцедете ги филетите сардини од конзервата со масло, измешајте ги каперсите и ставете сè заедно во блендер за да добиете хомогена смеса.
- Смесата ставете ја во сад, ставете доволно масло за да го разредите намазот и мешајте со дрвена лажица.
- Потоа додајте го сокот од лимон и зачинете со мелен бибер. Сосот е доста ароматичен и зачинет, така што нема потреба од додавање сол.
- Сосот може да се чува во фрижидер 8-10 дена, ставете го во чиста тегла со капак.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во