Рецепти
Нес-торта Ана Ѓорова

Торта за страсните љубители на кафето

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(8 )

Млеко(2 Супени лажици)

Нескафе(2 Кафени лажици)

Ванилин шеќер(1 Пакување)

Мелени бадеми(250 Грама)

Путер(250 Грама)

Брашно(250 Грама)

Шеќер(250 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. ТЕСТО: во длабок сад измешајте ги мелените бадеми, путер, 200 грама шеќер, 2 жолчки и замесете тесто. Тестото поделете го на 4 дела, расукајте кори и ставете го да се пече.
  2. ФИЛ: во сад на пареа сварете 2 лажици млеко, останатиот шеќер, 6 жолчки, ванилин шеќер и 2 кафени лажици нескафе. Измешајте ги добро состојките и варете додека не се добие густ крем.
  3. Извадете ја тортата од рерна, филувајте ја со добиениот крем и наросете цимет или мелени бадеми.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: