Рецепти
Омлет со морски плодови Ана Ѓорова

Богат омлет со ракчиња и школки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Школки(200 Грама)

Ракчиња(200 Грама)

Јајце(4 )

Домат(1 )

Зелена пиперка(1 )

Кромид(1 Главица)

Шунка(150 Грама)

Сирење(150 Грама)

Кашкавал(200 Грама)

Свеж магдонос(1 Китка)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Во подлабок сад изматете ги јајцата со вилушка, ставете сол и бибер по вкус и оставете ги настрана.
  2. Исечкајте ја на ситно пиперката и половина од кромидот, а шунката, сирењето и кашкавалот на коцки и измешајте ги во друг сад.
  3. Една половина од доматот исечете на кругови, а останатиот дел на коцки и додајте го во садот со кромидот, пиперката, сирењето, кашкавалот и шунката.
  4. Додајте ги и морските ракчиња.
  5. Школките исчистете ги и оставете ги настрана.
  6. На оган ставете тава за пржење и во неа 2 – 3 супени лажици масло да се загрее.
  7. Во садот со јајцата додајте исечкан магдонос, останатиот зеленчук и ракчињата. Промешајте убаво и истурете ја смесата во загреаниот сад и протресете ја тавата. Врз омлетот ставете ги исчистените школки и пржете неколку минути додека не зарумени јајцето, а потоа послужете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: