Рецепти
Орео чизкејк Ана Ѓорова

Торта со пандишпан од орео чоколадни бисквит-колачиња и со фил од крем сирење за вкусен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Орео колачиња(14 )

Несолен путер(растопен 2 лажици )

Крем сирење(680 Грама)

Шеќер(1 чаша + 3 лажици )

Екстракт од ванила(2 лажички или 1-2 ванила стапчиња )

Сол(1/2 Кафена лажица)

Слатка павлака(2 Чаши)

Јајце(3 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Загрејте ја рерната на 180°C.
  2. Орео колачињата сомелете ги во блендер заедно со топениот путер. Смесата натапкајте ја добро во кружен сад за торти со пречник од 24 см.

01

3. Во друг сад со миксер изматете ги крем сирењето, 1 чаша шеќер, ванилата и 1 чаша павлака додека добиете хомогена кремаста смеса.

4. Едно по едно додавајте ги јајцата во смесата со крем сирењето и продолжете со матење. Пред да го додадете второто јајце, добро изматете го првото во смесата.

5. Смесата со крем сирењето прелијте ја врз садот со смесата од орео колачињата.

6. Во загреаната рерна на првата решетка ставете огноотпорен сад, наполнет со врела вода. Чизкејкот ставете го на втората решетка врз садот со вода и печете го така околу 1 час.

 

02

 

7. Чизкејкот треба да нарасне убаво, ако во центарот има длабнатина – печете го уште дополнителни 10 минути во рерната.

 

03

 

8. Кога колачот ќе се испече, изгасете ја рерната, отворете ја и оставете го така да се излади околу 1 час.

9. Во друг сад измешајте чаша павлака, 3 лажици шеќер и лажичка екстракт од ванила.

10. Со оваа смеса премачкајте го изладениот колач, оставете го најмалку 1 час во фрижидер да се олади или уште подобро преку ноќ.

Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: