Рецепти
Ориз со пилешко и кари Ана Ѓорова

Вкусно и ароматично јадење од ориз, пилешко и зеленчук за брз и едноставен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(200 Грама)

Ориз(200 Грама)

Боранија(100 Грама)

Целер(1 лажица исечкан )

Морков

Кромид

Масло(2 Супени лажици)

Ловоров лист(1 )

Бренди(1 Супена лажица)

Кари во прав(1 Супена лажица)

Сечкан магдонос(1 Супена лажица)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Исчекајте го кромидот и пржете го на една лажичка загреано масло и малку вода. Додајте го оризот и карито и полијте ги со 3 дл зовриена и посолена вода. Оставете го да зоврие, поклопете го садот и варете го оризот 10 минути. Потоа оставете го да се олади.
  2. Во еден сад ставете го брендито, ловоровиот лист, исечканиот зеленчук и една чаша вода, па оставете ги да зовријат. Посолете ги, додајте го месото исечено на парчиња и гответе го 10 минути. Потоа оставете да се олади месото во супата.
  3. Боранијата исчистете ја, исечкајте ја и варете ја неколку минути во врела вода, исцедете ја и додајте ја на оризот заедно со месото и магдоносот. Зачинете со останатото масло и сервирајте ги.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: